Kistas affärsnätverk kliver in och nätverkar i Kistas hjärta hos EIT Digital i Electrumhuset med föreläsning om Digitala samarbeten för europeisk expansion

För er som inte träffat Göran Olofsson och hans kollegor på EIT Digital tidigare is in for a treat. Hos dem händer spännande saker inom så många olika områden att vi helt enkelt bara måste ta oss dit för att ta del av allt.
I samma byggnad, Electrumhuset på Kistagången, och på samma våning som KTH, driver de en egen cool innovationshub med professionella företagsutbildningar, egna affärsrådgivare, accelerationsprogram för scale-ups och drivhus för talanger.  Letar du efter en ex-jobbare till ett projekt, här kan du kanske hitta den?

Vi kommer att få träffa Henrik Abramovicz som jobbar med innovationsprojekt inom digitala infrastrukturer samt möta och bli inspirerade av företagen Qinematic och Gavagai. Dessa exempel är små svenska företag som med hjälp och ekonomiska stöd av EIT Digital samarbetar med europeiska partners för att just expandera sin business.

Här följer en närmare beskrivning av EIT Digital och en artikel med mer att läsa.
EIT Digital är en ledande europeisk organisation för öppen innovation med 140 olika europeiska storföretag, små/medelstora företag, universitet och forskningsinstitut.
EIT Digital investerar i internationella samarbeten, som ska leda till marknadsintroduktion av produkter och tjänster baserade på digital teknik. Dessutom utbildar EIT Digital innovativa entreprenörs-ingenjörer. För EU-baserade tillväxt-bolag erbjuder EIT Digital även stöd för snabbare tillväxt.
EIT Digital finns i Stockholm/Kista, Berlin, Budapest, Eindhoven, Helsingfors, London, Madrid, Paris, Trento/Milano samt i Silicon Valley.

Agenda
17.00           Registrering och fritt nätverkande, EIT Digital bjuder på förtäring
17.30           KBN hälsar välkommen
17.40           Göran Olofsson hälsar välkommen
17.50           Föreläsning – Digitala samarbeten för europeisk expansion, möt företagen Qinematic och Gavagai.
18.30           Dagens mentimeter-fråga till nätverket
18.40           Speed-Networking, idag med en twist, ett nätverkande i organiserad form där du lämnar med flertalet nya kontakter och ideér för framtida samarbeten.
19.30           Frivilligt nätverkande, för de som vill pratas vid lite mer

Varför ska du delta och vad handlar affärsnätverket om?
Affärsnätverket syftar till att föra samman alla små och medelstora företag och företagare i ICT-området Kista, nystartade såväl som mer etablerade i en community för företag och företagare att vidareutveckla sin affär. Driver du eget företag i Kista eller är du anställd och söker möjlighet att träffa och nätverka med andra företag från olika branscher, dela dina tankar, idéer och hitta vägar till nya affärsmöjligheter så är du välkommen som medlem! Vi jobbar för att vara en aktiv del av Kistas ekosystem och är bl.a partner till Kista Science City AB och EIT Digital. Nätverket har nu över 300 medlemmar som möts genom bl.a månatliga nätverksträffar och workshops på djupet där det kommer mellan 40 och 60 personer från olika företag i Kista.
Välkommen på våra nätverksevent!

Arkiv